Máte rádi papír? Ten pocit, když si můžete ve svém plánovači odškrtnout úkol, který jste právě dokončili, je totiž úžasný. Chcete mít znovu přehled nad svými úkoly a cestou kam směřujete? Už když jsem chodil ještě na základní školu, tak jsem listoval katalogy ADK a pak si tvořil formuláře podle jejich katalogu, protože na jejich diář jsem v té době neměl. Miluji všechny tyhle krásné zápisníky a diáře a čas od času si nějaký koupím. Někdy skončí za pár týdnů v šuplíku, někdy mi opravdu pomůže zamyslet se nad vším důležitým a udělat si pořádek ve věcech i snech.

Tady je přehled papírových krasavců, na které jsem při svém hledání narazil.

Klasika

Moleskine

Taková klasika, špičkové zpracování, velký výběr produktů, pokud hledáte maximální jednoduchost, Moleskinem určitě nic nezkazíte. Nabízejí i spoustu digitálních produktů s možností fotografování stránek nebo rovnou s inteligentní tužkou, kdy se při psaní zaznamenává zvuk i vše napsané a to pak najdete v aplikaci.

Filofax

Jedna z legend klasických kroužkových diářů, moc pěkně provedené desky, ale menší výběr náplní.

Franklin Covey

Asi nejpropracovanější systém plánování času, která znám. Můžete si nakoupit knihy, zajít si na školení a pak používat různé metodiky řízení času, vedení lidí apod. Pokud jste na to tedy dostatečně organizovaní.

České ručičky

ADK

Česká klasika - ještě tak před 15ti lety jste téměř nenašli manažera, který by ADK neměl na stole. Bohužel to tak nějak zůstalo a i když jsou dnes v nabídce už i moderní produkty, samotné formuláře jsou stále stejné, jako v roce 1990, trochu škoda.

Cleverminds

Dle mého názoru nejlepší český produkt - skvělé diáře, zápisníky a různé specifické pomůcky. Skvělé zpracování, promyšlené formuláře, Cleverminds vás bude bavit.

Doller

Takový český Moleskine. Pokud máte rádi jednoduchost a hezký design, mrkněte na to.

Papelote

Když je papír na prvním místě. Tady nehledejte žádný propracovaný plánovací systém, ale pokud chcete fakt skvělý papír, pěkný design a se zbytkem si nějak poradíte, proč ne.

Co možná neznáte

Dailygreatness

Pro mne asi největší pozitivní překvapení, co jsem našel. Dělají plánovače pro osobní rozvoj, cvičení, rodinu, ale také pro business. A třeba zrovna jejich Business Planner mi přijde hodně fajn. Začínajícím podnikatelům může hezky ukázat cestu a starým matadorům připomenout, na co je dobré myslet. Používám jej dodnes na dlouhodobé plánování pro svou firmu.

Midori Traveler’s Notebook

Jeden z nejstylovějších systémů, které si můžete koupit. Skvělé zpracování z Japonska, perfektní design a možnost utvořit si celý systém přesně ke svým potřebám. Ať už potřebujete diář, deník nebo něco, kam si budete schovávat vzpomínky z cest s Midori budete mít styl ;-).

SELF Journal

Zajímavé řešení ve stylu Moleskinu, ale s trochu více propracovanám systémem pro plánování úkolů, priorit apod.

Bullet Journal

Tihle na to jdou od lesa. Na všechno vám stačí prázdný list papíru a úspěch je skrytý v systému, který si můžete vytvořit sami velice jednoduchou formou. Můžete si koupit jejich zápisník, ale cennější je samotná metodika.

Full Focus Planner

Další poměrně propracovaný systém zaměřený hodně na samotné plánování úkolů a priorit. Ještě jsem nevyzkoušel, ale podle recenzí i webu nevypadá vůbec špatně.

Action Day

Moc pěkně dotažený systém pro manažery, freelancery, prostě pro lidičky, kteří mají hodně schůzek.

Agendio

Velice zajímavý nápad, kdy si můžete systém opravdu vytvořit přesně, jak potřebujete - přes web si můžete nakonfigurovat, jak budou vypadat stránky ve vašem diáři a objednat řešení přímo na míru.

The Mastery Journal

Asi poslední zajímavé řešení, které znám - soustředí se primárně na focus a získání disciplíny.

Diářů a systémů samozřejmě existují velké spousty, tyhle mi ale připadají nejzajímavější. Máte vy nějaké tipy na zajímavá řešení? Jste milovníky papírového světa nebo jste na tom jako já - rádi byste, ale digitální svět vás vždycky semele? ;-)

Comment