Vítejte u druhého čísla newsletteru z lesa, který nevznikl v lese, ale u moře, kam jsme se s celou rodinou na poslední 3 týdny uklidili. Jako součást terapie jsem si po celou dobu nařídil přestat aktivně sledovat zprávy, rádio a vůbec trochu vypadnout z toho kolotoče, podle kterého všichni brzy zemřeme buď na virus, globální oteplování nebo chemtrails. A víte co? Mohu to doporučit úplně každému - zkuste 3 týdny vynechat sledování zpráv - ono se k vám všechno důležité v dnešní době stejně nějak dostane a garantuji vám, že se budete cítit mnohem lépe!

—-

Já vím, už je asi trochu pozdě, ale stejně - až půjdete příště na houby a zase budete váhat, zda jde o houbu jedlou jen jednou nebo zda smážu přežijete, stáhněte si tuhle českou appku. Vyfotíte houbu a hned víte. Teď jen doufat, že v aplikaci nebude moc chyb.

—-

Máte rádi rum? A máte rádi přírodu? Tak to pro vás má Bacardi dobrou zprávu. Brzy začne svůj legendární nápoj prodávat v lahvi, která se v přírodě rozloží za pouhých 18 měsíců místo stovek let. Sběratelé lahví pláčou, zelení mužíci jásají.

—-

Letošní rok je pro milovníky akcií úžasný, zvlášť pro ty, kteří nakoupili na jaře. Ale takový Warren Buffett nyní varuje, že jsou akcie nadhodnocené a může přijít rychlý pád, tak bacha.

—-

Nedávno jsem známému tvrdil, že nejstarší národní park na světě je Yellowstone. No a pak jsem přišel domů a pro jistotu si udělal fact-check. Ouha. Žádný Yellowstone, seknul jsem se skoro o 100 let. 10 nejstarších parků na světě:

  1. Bogd Khan Uul National Park, Mongolia (1783)

  2. Yellowstone National Park, USA (1872)

  3. Royal National Park, Australia (1879)

  4. Banff National Park, Canada (1885)

  5. Yoho National Park, Canada (1886)

  6. Tongariro National Park, New Zealand (1887)

  7. Sequoia National Park, USA (1890)

  8. Yosemite National Park, USA (1890)

  9. Waterton Lakes National Park, Canada (1895)

  10. Mount Rainier National Park, USA (1899)

—-

Chcete si projít Pacifickou hřebenovku, ale bolí vás nohy i po cestě do ledničky? Zkuste si dát doma každý večer místo Netflixu pár dílů alespoň virtuálně. Nohy vás občas i tak zabolí, ale přežijete to. Mrkněte na vlog Tomáše Mana, který celý PCT prošel, mě to bavilo a ujistilo v tom, že na to zatím nemám :-).

—-

Proč se společnost v poslední době tak mění? Proč trávíme hodiny denně na sociálních sítích? Žijeme nevědomky ve svých bublinách, neumíme odložit mobilní telefon a chovat se, jako dříve. Proč je pravda tak těžko k nalezení a závislost na technologiích nikdo neřeší? Mrkněte na mou přednášku z konference Prolínání světů, třeba se nad tím zamyslíte také.

—-

Máte rádi maso a nechcete se nechat ukamenovat od dnešní mládeže za to, že jedno jídlo vyprodukuje stovky kilogramů CO2? Zkuste zvěřinu, vlastně asi nejudržitelnější maso, které si můžete pořídit. Objevil jsem sympatický projekt od Lesů ČR - Maso na stůl. Dobrou chuť!

Nebojte se dát “re”

Tohle není newsletter, na který se nedá odpovědět, takže klidně pište, moc rád si přečtu, co se vám líbí a co ne, případně odpovím na jakékoliv dotazy, na které budu znát odpověď.

Šířit a přeposílat obsah newsletteru povoleno ;-).

1 Comment