Třetí číslo newsletteru je tady. Zatím to vypadá, že se líbí, děkuji všem novým odběratelům za důvěru i za e-maily těch, kteří se nebáli “dát re:”, moc si toho vážím! 

A když už jsme u toho, pokud vám v lese chybí IT a business, zkuste moc fajn newsletter Patricka Zandla, stojí za to.

—-

Zima se pomalu blíží, vyměnili jsme směs v odstřikovačích, do auta připravili škrabku na mrazivá rána a začínáme si říkat, že by to už chtělo začít nakupovat dárky. Až vám bude připadat, že je venku chladno, zkuste se podívat na skvělé fotky Ragnara Axelssona, který se snaží dokumentovat život na opravdovém severu. Za mě jsou to jedny z nejlepších fotek, co jsem letos viděl.

—-

Občas si u nás v Českém Švýcarsku říkáme, že problém s vlky by se dal vyřešit poměrně snadno - mít tu medvědy. Kdo by se bál vlků, když po lese běhají medvědi? V Japonsku na to jdou ještě jinak - město Takikawa na ostrově Hokkaidó se rozhodlo pořídit si robotické vlky, kteří mají odrazovat medvědy od cest do města. A ono to funguje. 

—-

Jedna z věcí, která se mi letos povedla a mám z ní radost, bylo více chodit. I když je to pořád málo, podařilo se mi po etapách dojít z Klínovce do Harrachova. Ještě nás čeká z Klínovce dojít do Chebu a z Harrachova do Trutnova, pak bude hřebenovka komplet. Kdo by se chtěl inspirovat, tak tady je pár článků a fotek:

Z Českého Švýcarska do Jizerek
Z Jizerek do Krkonoš
Hřebenovka přes Krušné hory - etapa 1 a etapa 2

—-

Kde jste začínali svou kariéru? Měli jste kancl naproti záchodům? Nebo klasický IT startup v garáži? Tak si z toho nic nedělejte, my jsme měli první kanceláře Good Sailors před 18 lety v kočárkárně v paneláku. Jestli vás zajímá, jak vypadala sídla dnes velkých korporací při jejich vzniku, mrkněte sem.

—-

Máte občas chuť utéct z města někam do kanadské divočiny a celý život tak trochu zjednodušit? Tak s tímhle týpkem můžete nahlédnout do toho, jaké to asi je a třeba si to rozmyslíte ;-).

—-

Máme tu nový iPhone 12 a ve verzi 12 Pro Max se jedná o solidní nástroj pro fotografy. Výrobci tradičních fotoaparátů stojí vedle sebe na perónu a koukají, jak jim ujíždí vlak s fotografickým businessem. Jeden z nich ale stojí opodál. Každý rok zvyšuje ceny svých produktů a uvádí věci, kterým se část trhu směje, jako kdysi Steve Ballmer uvedení iPhonu. Je to Leica a právě uvedla na trh digitální kompakt, který umí fotit jen černobíle. Za 150 000 Kč. A je skvělý, podle dostupných informací se po prvních kusech jen zaprášilo.

—-

Poslední dobou začíná být pojem sociální sítě sprostým slovem. Ale ne všechno musí být nutně zlé. Slyšeli jste o českém startupu, který postavil Poetizer, sociální síť pro básníky? Když jsem to prvně zkoušel, říkal jsem si, že je to úžasná myšlenka, která ale asi v dnešní době nemá šanci na úspěch. Jaká chyba! Poetizer má v současnosti 140 tisíc uživatelů a získal 70 milionů korun od Karla Janečka. Well done!

—-

Chybí vám cestování? Co třeba Dolomity? Drony všeobecně rád nemám, ale musím uznat, že tohle video se opravdu povedlo.

Comment